Σύστημα BONPET Fire Tracing - Μόνιμο Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής για Επαγγελματικά Μαγειριά

Η εταιρεία μας είναι επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας των συστημάτων BONPET, στη Κύπρο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το κατασβεστικό υλικό θα είναι υγρό BONPET κατάλληλο για πυρκαγιές κατηγορίας F (μαγειρικά έλαια και λίπη) όπως και για πυρκαγιές τύπου Α (στερεά καύσιμα), Β (υγρά καύσιμα), C (αέρια καύσιμα), χωρίς απαίτηση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος ή και καυσίμου για την κατηγορία F (Αρ. Πρωτ.: 41499 Φ.701.6 17/8/2009), καθώς επίσης πιστοποιημένο σύμφωνα με το NFPA 18 Standard (Αρ. Πιστοποιητικού.: 11.YS.01.04) 12.5.2011

ΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ BONPET
Θα χρησιμοποιηθoύν δοχεία αποθήκευσης και διαχείρισης του κατασβεστικού υλικού BONPET με χωρητικότητα 6 – 9 – 12 λίτρων, πιστοποιημένα για αντοχή σε πίεση (CE), τα οποία θα φέρουν ειδική βαλβίδα (κλείστρο) με μανόμετρο, τον μόνιμο σύνδεσμο για το ειδικό σωλήνα – αισθητήρα και την κεντρική έξοδο του κατασβεστικού υλικού από το δοχείο προς το δίκτυο των σωληνώσεων.

Πίεση δοχείου 16 BAR στους (20ο C ), 
Θερμοκρασία λειτουργίας -10ο C έως + 60ο C . Προωθητικό αέριο Άζωτο (Ν2).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ
Η βασική λειτουργία του συστήματος βασίζεται στο ειδικό εύκαμπτο σωλήνα που λειτουργεί ως αισθητήρας ανίχνευσης θερμότητας της πυρκαγιάς. Αυτός ο εύκαμπτος και πλήρως ελαστικός σωλήνας ανίχνευσης θερμότητας, είναι ειδικά σχεδιασμένος να αντέχει σε ασυνήθιστα αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος, μπορεί δε να τοποθετηθεί πολύ εύκολα καλύπτοντας όλους τους προστατευόμενους εξοπλισμούς ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εγκατάστασης. Ο ειδικός σωλήνας ανίχνευσης στην μία άκρη του θα είναι συνδεδεμένος στην ειδική βαλβίδα του δοχείου και στην άλλη άκρη του στον ειδικό τερματικό διακόπτη χειροκίνητης ενεργοποίησης. Θα είναι υπό πίεση 18 bar, έχει εξωτερική διάμετρο 6mm με θερμοκρασία θραύσης 160ο -180ο C. Σε πιθανή εκδήλωση πυρκαγίας η κατακόρυφη αύξηση θερμότητας από την ύπαρξη συνεχούς έντονης φλόγας θα προκαλέσει διάρρηξη του σωλήνα ανίχνευσης με αποτέλεσμα την άμεση αποσυμπίεσή του και την ταυτόχρονη μηχανική ενεργοποίηση του κλείστρου, θέτοντας έτσι σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης. Λόγω της ιδιομορφίας του συστήματος ανίχνευσης καθώς και της καθαρά μηχανικής λειτουργίας του, μειώνονται οι οποιεσδήποτε πιθανότητες δυσλειτουργίας και αυτό διότι:

  • Έχουμε απεριόριστα σημεία ανίχνευσης με αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση του συστήματος στην αρχική φάση της φωτιάς.
  •  Λόγω της εύκολης και ευέλικτης τοποθέτησης του πλαστικού εύκαμπτου σωλήνα ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, έχουμε άμεση ανίχνευση σε όλες τις περιοχές κινδύνου.
  • Ο πλαστικός εύκαμπτος σωλήνας ανίχνευσης φωτιάς μένει ανεπηρέαστος από κάθε είδους κραδασμούς ή δονήσεις, καθώς και από πιθανές επικαθίσεις ελαίων, λιπών, σκόνης, σε οποιοδήποτε περιβάλλον επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
  • Δεν χρειάζονται καμίας μορφής ηλεκτρικοί ή ηλεκτρονικοί πίνακες ή άλλοι εξοπλισμοί για την ανίχνευση και την ενεργοποίηση του συστήματος.

ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
H χειροκίνητη ενεργοποίηση του συστήματος επιτυγχάνεται μέσω μπουτόν ενεργοποίησης, το οποίο είναι τοποθετημένο σε ειδικό αντάπτορα στο τελείωμα της γραμμής του σωλήνα ανίχνευσης ο οποίος διαθέτει και ενσωματωμένο μανόμετρο, για τον έλεγχο ετοιμότητας της εγκατάστασης για ορθή λειτουργία.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ
Μετά τη φιάλη στην έξοδο του ειδικού κλείστρου ξεκινούν οι σωληνώσεις ½΄΄ (Φ15) για την εγκατάσταση των ανοικτού τύπου ακροφυσίων που μπορούν να είναι, είτε από χαλκό, είτε από γαλβανισμένο σιδηροσωλήνα είτε από άλλου τύπου σιδηροσωλήνα που πιστοποιημένα αντέχει πίεση τουλάχιστον 20 bar, είτε από ανοξείδωτο χάλυβα.

ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΓΙΑ ΔΟΧΕΙΟ ΒΟΝΡΕΤ 6 ΛΙΤΡΩΝ
Για την χειροκίνητη εκτόνωση του κατασβεστικού υγρού BONPET με χρήση δοχείου 6 λίτρων, προτείνουμε να υπάρχουν συνολικά έως 5 ανοικτού τύπου ακροφύσια (αφρογεννήτριες), εφόσον το συνολικό μήκος των σωληνώσεων δεν θα ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα. Ειδικότερα τα ακροφύσια προτείνεται να τοποθετούνται ανά 80 cm περίπου, επάνω από όλες τις εστίες και τον κάθε καπναγωγό και οπωσδήποτε ένα επάνω από κάθε φριτέζα. Σημειώνεται ότι τα 5 αυτά ακροφύσια θα πρέπει πάντοτε να είναι τοποθετημένα βάσει της μελέτης του μηχανικού ανά περίπτωση.

ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΓΙΑ ΔΟΧΕΙΟ ΒΟΝΡΕΤ 9 ΛΙΤΡΩΝ
Για την χειροκίνητη εκτόνωση του κατασβεστικού υγρού BONPET με χρήση δοχείου 9 λίτρων, θα υπάρχουν συνολικά έως 7 ανοικτού τύπου ακροφύσια (αφρογεννήτριες), εφόσον το συνολικό μήκος των σωληνώσεων δεν θα ξεπερνά τα έξι μέτρα. Ειδικότερα τα ακροφύσια προτείνεται να τοποθετούνται ανά 80 cm περίπου, επάνω από όλες τις εστίες και τον κάθε καπναγωγό και οπωσδήποτε ένα επάνω από κάθε φριτέζα. Σημειώνεται ότι τα 7 αυτά ακροφύσια θα πρέπει πάντοτε να είναι τοποθετημένα βάσει της μελέτης του μηχανικού ανά περίπτωση.

ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΓΙΑ ΔΟΧΕΙΟ ΒΟΝΡΕΤ 12 ΛΙΤΡΩΝ
Για την χειροκίνητη εκτόνωση του κατασβεστικού υγρού BONPET με χρήση δοχείου 12 λίτρων, θα υπάρχουν συνολικά έως 9 ανοικτού τύπου ακροφύσια (αφρογεννήτριες), εφόσον το συνολικό μήκος των σωληνώσεων δεν θα ξεπερνά τα οκτώ μέτρα. Ειδικότερα τα ακροφύσια προτείνεται να τοποθετούνται ανά 80 cm περίπου, επάνω από όλες τις εστίες και τον κάθε καπναγωγό και οπωσδήποτε ένα επάνω από κάθε φριτέζα. Σημειώνεται ότι τα 9 αυτά ακροφύσια θα πρέπει πάντοτε να είναι τοποθετημένα βάσει της μελέτης του μηχανικού ανά περίπτωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Αν σας ενδιαφέρει ο κατάλογος μας, μπορείτε να μας στείλετε την αίτηση σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό!